Kontorsspecial etablerar sig i Växjö

PRESSRELEASE VETLANDA 2024-06-14

.

-Det känns fantastiskt roligt och som ett naturligt steg att nu etablera Kontorsspecial i Växjö som ju är en både intressant och expansiv marknad. Vi är ett småländskt företag med säte i Vetlanda men lokal förankring och närvaro i både Jönköping, Nässjö, Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Att efter sommaren få starta upp även i Växjö är något av en gammal dröm som vi nu får möjlighet att förverkliga.

Det säger Stefan Samuelsson, VD för Kontorsspecial Förbrukning som alltså i augusti etablerar verksamhet på plats i Växjö. Under början av hösten blir det renovering och ombyggnation av en centralt belägen lokal för att inom kort öppna butik riktad till näringsliv och arbetsplatser i Växjö.

-Vi kommer att finnas på Viktor Rydbergsgatan 40 utmed Arabygatan och ett stenkast från Storgatan och Mörners väg. Det känns som en bra och lättillgänglig lokalisering. En central knutpunkt. Vi lägger stor vikt vid närvaro, god logistik och leverans och att våra kunder lätt ska kunna komma i kontakt med oss. Det ser vi ska kunna ske på ett bra sätt här, fortsätter Stefan Samuelsson.

Kontorsspecial erbjuder ett brett sortiment av kontorsmaterial, städ- och hygienartiklar men också möbler och inredning.

-Och på tal om gammal dröm som går i uppfyllelse. Pelle Palm, som startade Kontorsspecial för drygt åttio år sedan arbetade i sin ungdom på Carlesons Bok- och pappershandel i just Växjö, berättar Stefan Samuelsson.

-Det var där Pelle fick idén till att etablera ett renodlat kontorsvaruhus i Vetlanda. Något han gjorde år 1943. Och idag, 81 år senare, är det alltså dags för returmöte, cirkeln är sluten och vi får nöjet att slå upp portarna i Växjö. Det ser vi verkligen fram emot, avslutar Stefan Samuelsson.

Kontorsspecial grundades i Vetlanda för drygt 80 års sedan och har under åren blivit en känd aktör inom kontorsmaterial, städ/hygien samt möbler/inredning och, sedan 1982, även inom IT-branschen. Kontorsspecial är idag två bolag och verksamheter med samma moderbolag. Företaget ägs sedan många år av de båda Vetlandabröderna Stefan Samuelsson och Håkan Samuelsson. IT/Copy-bolaget har idag ca 25 anställda medan det i förbrukningsbolaget för kontorsmaterial, städ/hygien och möbler/inredning finns ett 35-tal medarbetare.

-Superspännande och helt rätt. Kontorsspecial har gjort en gedigen marknadsanalys inför etableringen i Växjö och den känner jag mig väldigt trygg med, säger Ida Rålin som nu blir platschef för Kontorsspecial i Växjö och kommer ägna sig åt försäljning och nära kontakt med företag och kunder. Här tillsammans med Stefan Samuelsson, VD för Kontorsspecial Förbrukning AB.

För mer information välkommen att kontakta Stefan Samuelsson på telefon 0383-76 31 03

Foto nedan: Ida Rålin tv, platschef Kontorsspecial Växjö. Stefan Samuelsson t.h.