< Tillbaka till Städ, hygien & industri

Skurmaskiner för alla typer av behov och ytor

Kontorsspecial erbjuder ett brett utbud av kombiskurmaskiner - nya som begagnade

Att hålla arbetsmiljön ren och fräsch är en kritisk del av verksamheten för både industri och företag. Skurmaskiner, kombiskurmaskiner, är ovärderliga verktyg som effektivt hanterar städningen av stora ytor, från lagerlokaler och fabriker till kontorsbyggnader och butiker. På Kontorsspecial erbjuder vi ett brett utbud av både nya och begagnade skurmaskiner som passar alla typer av behov och ytor.

Vi har kunder i och runt Vetlanda, Nässjö, Jönköping, Värnamo, Eksjö, Sävsjö, Åseda, Växjö, Tranås, Vaggeryd, Skillingaryd, Vimmerby, Hultsfred, Västervik och Oskarshamn med omnejd.

Visste du att? Vi säljer nya maskiner men har även ett antal fina begagnade maskiner som är tillgängliga för mycket snabb leverans. Här nedan hittar du några av de maskiner vi säljer - både nya och begagnande.

Ett urval av våra produkter


Discomatic Mambo

Discomatic Mambo, Wetroks bästsäljande kombiskurmaskin, imponerar på kunder världen över. Efter en total omarbetning sätter Discomatic Mambo nu helt nya standarder inom rengöringskvalitet, livslängd och hantering. För rengöring av små och medelstora ytor är Discomatic Mambo den perfekta lösningen. Lokalvårdare kommer att uppskatta maskinens lönsamhet, tillförlitlighet, låga miljöpåverkan och enkla hantering.

Vad kostar Wetrok Discomatic Mambo?

Pris: 37 900 kr (ex moms) | Läs mer om Discomatic Mambo här


ALFA Quick

ALFA Quick är en kombiskurmaskin speciellt designad för små ytor med hårda golv. Den kan skjutas framåt, dras bakåt, rotera 180° snabbt och kan gå in under bord och stolar. Den kan rengöra toaletter och andra utrymmen där större maskiner inte kan komma in. På grund av dess minimala design kan den ta hänsyn till ert professionella arbete. Maskinen är sammansatt av lösningstank , borste, sugskrapa och återvinningstank och slutför skurningen och torkningen i ett steg. Då maskinen är utrustad med litiumbatteri, har den kort laddningstid, lång drifttid och är lätt att hantera.

Vad kostar ALFA Quick?

Pris: 26 900 kr (ex moms) | Läs mer om ALFA Quick här


Kontakta oss

På Kontorsspecial har vi expertisen och produkterna för att hjälpa dig hitta den perfekta skurmaskinen för din verksamhet. Våra medarbetare står redo att guida dig genom valet av maskiner, oavsett om du vill hyra eller köpa.

För mer information eller för att diskutera dina specifika behov, kontakta Roger Johansson via formuläret nedan eller ring 0383-763101. Vi ser fram emot att hjälpa dig skapa en renare och mer effektiv arbetsmiljö!

Kontaktformulär

Varför skurmaskin? Kan man inte rengöra för hand?

Här är tre skäl till att välja en skurmaskin istället för att slita själv med rengöringen:

 1. Effektivitet och produktivitet: Skurmaskiner gör det möjligt att rengöra stora ytor på kort tid, vilket sparar både arbetskraft och tid jämfört med manuell rengöring.
 2. Grundlig rengöring: Dessa maskiner är utrustade med kraftfulla borstar/rondeller och sugfunktioner som garanterar att även de mest envisa fläckarna och smutsen avlägsnas effektivt.
 3. Kostnadseffektivitet: Genom att använda skurmaskiner minskar du behovet av kemikalier och vatten, vilket inte bara är bra för miljön utan också för ekonomin.

Vart används skurmaskiner?

Skurmaskiner är enkla att använda och kräver minimal utbildning. De är utformade för att vara ergonomiska och användarvänliga, vilket gör dem idealiska för dagligt bruk. Här är några vanliga användningsområden:

 • Industrier: Hanterar smuts och oljespill på fabriksgolv och lagerlokaler effektivt.
 • Kontor: Håller gemensamma utrymmen som korridorer och lunchrum rena och hygieniska.
 • Butiker: Ger butiksgolvet en ren och attraktiv yta som lockar kunder.
 • Sjukhus och vårdinrättningar: Bidrar till en hygienisk miljö vilket är avgörande för hälsa och säkerhet.
 • Sportanläggningar: Golvytorna i sportanläggningar behöver vara rena - både för besökare och utövare.

Hyra eller köpa skurmaskin?

En vanlig fråga vi får från våra kunder är om de ska hyra eller köpa en skurmaskin. Båda alternativen har sina fördelar, beroende på din specifika situation.

Varför hyra skurmaskin?

Att hyra en skurmaskin kan vara ett utmärkt val om du har tillfälliga behov eller om du vill testa olika modeller innan du gör en större investering. Hyresalternativet innebär också att du inte behöver oroa dig för underhåll och service.

Varför köpa skurmaskin?

Om du har ett långsiktigt behov av en skurmaskin är det oftast mer kostnadseffektivt att köpa. En ägd skurmaskin innebär att du har den tillgänglig när du behöver den och kan anpassa användningen efter dina specifika behov.

PS... Tycker du skurmaskin låter tråkigt? Här är 8 andra benämningar...

Visste du att man kan beskriva denna maskin på fler sätt? Här nedan beskriver vi några uttryck som vi stöter på när vi talar om skurmaskin med våra kunder. Vilken tycker du bäst om?

 1. Golvskurmaskin: Detta är en mer specifik term som tydligt anger att maskinen används för att skura golv.
 2. Golvstädmaskin: En term som också syftar på maskiner som används för att rengöra golv.
 3. Rengöringsmaskin: En bredare term som kan innefatta olika typer av maskiner för rengöring, inklusive skurmaskiner.
 4. Städmaskin: Ett generellt uttryck som kan avse maskiner för olika typer av städning, men ofta inkluderar golvskurmaskiner.
 5. Automatisk golvskurmaskin: Detta betonar att maskinen är automatisk, vilket ofta är fallet med moderna skurmaskiner.
 6. Kombiskurmaskin: En typ av skurmaskin som kan både skura och suga upp smutsvatten samtidigt, vilket gör den effektivare.
 7. Skrubbmaskin: Betonar maskinens funktion att skrubba ytor, inte bara golv utan även andra hårda ytor.
 8. Golvpoleringsmaskin: Även om den främst används för att polera golv, kan denna term ibland användas för maskiner som också har en skurfunktion.

Som du förstår är våra medarbetare som jobbar med städ och hygien insatta i det mesta och känner till begreppen. Låt oss hjälpa er med allt inom städ och hygien.

Kontakta våra experter inom städ, hygien och industri...

Roger Johansson

0383-763101
roger.johansson@kontorsspecial.se

Stefan Myrenfeldt

0383-763145
stefan.myrenfeldt@kontorsspecial.se

Informationsfilm från Roger om skurmaskin